Charles Aznavour, Charles Aznavour death, Charles Aznavour a murit, Frank Sinatra, jazz, Franta

Cântărețul francez Charles Aznavour a murit și pășește acum alături de Frank Sinatra

Legendarul artist, Charles Aznavour, acest „Frank Sinatra” al Franței, a murit la vârsta de 94 de ani, în noaptea de duminică spre luni. Interpretul va rămâne în memoria tuturor prin capacitatea lui de a exprima într-o simbioză perfectă bucuria și conflictul care au loc într-o relație. De origine armeniană, Aznavour și-a răspândit stilul melancolic și ușor controversat în întreaga lume, având peste 100 de milioane de înregistrări în 80 de țări.

 

Părăsind școala la vârsta de 9 ani, Charles Aznavour a urmat o carieră de succes ca actor, cea mai notabilă apariție fiind în adaptarea cinematografică The Tin Drum, primul roman al scriitorului german Günter Grass. În 1979, filmul a câștigat premiul Palme d’Or, iar în anul următor a primit premiul Oscar pentru cel mai bun film străin.

 

the tin drum movie, the tin drum,, gunter grass, charles aznavour

 

Printre cele mai notabile dintre cele o mie de cântece scrise chiar de Charles Aznavour, sunt de menționat La Bohème, Mes emmerdes, Ave Maria sau Il faut savoir. Glasul cântărețului era nuanțat puternic în registrul tenor dar cu toate acestea, Charles Aznavour poseda și o gamă mai joasă cu o colorare mai tipică unui bariton, ceea ce a contribuit enorm la conturarea sunetului său unic.

 

Cu toate acestea, cântărețul s-a făcut remarcat în special cu balada romantică She în anul 1974. În această baladă, Charles Aznavour confruntă în mod egal bucuria și conflictul pe care le găsim într-o relație de iubire, declarând chiar că ea este sensul vieții mele.

 

 

Această baladă a ajuns nr. 1 în topurile din UK menținându-se pe poziții pentru 4 săptămâni, fiind apoi înregistrată și în alte limbi străine, precum franceză, germană, italiană și spaniolă. Deși eu nu sunt chiar cea mai romantică fire din lume, pot recunoaște, totuși, că această piesă este unică prin simplitatea ei și prin gravitatea vocii din care reiese emoția pură. Versurile sunt atât de naturale încât nu ai cum să nu te îndrăgostești de vocea gravă. În memoria acestui legendar cântăreț, privește ploaia și ascultă-i durerea pentru câteva minute. 

Lasă un răspuns