Cine sunt și ce mă definește?

Mihaela Coman

Mă numesc Mihaela Coman iar LITERALMA reprezintă anii de evoluție ai paginii Cămara de gânduri și integrarea într-o nouă etapă culturală. Păstrând aceleași emoții și gânduri, LITERALMA își propune să depășească pragul cămării pentru a încorpora întregul univers literar și cultural, fiind un punct de referință pentru biblioteca fiecărora. Astfel, intenționez să public despre cărți, recenzii conștiincioase, știri din lumea culturală și alte informații care țin de lumea artistică, în general.

Cu toate acestea, în colțul creativ, voi mai scrie din când în când, întregind fragmentele începute deja sau notând alte întruchipări ale piticilor de pe creier. 

Ce mă definește, mai exact?

Deși Cămara de gânduri a pornit pe un drum nou cu LITERALMA, fundamentul rămâne același, dat de cuvintele infinite ale lui Nietzsche:

„Cine ştie să respire aerul scrierilor mele, ştie că este un aer al înălţimilor, un aer tare. Trebuie să fii făcut pentru el, căci altfel pericolul de a răci nu este mic. Gheţurile sînt aproape. Singurătatea este imensă – dar cît de liniştit stau toate în lumină! Cît de liber se respiră! Ce multe se simt sub noi!

Cît adevăr îndură, cît adevăr cutează un spirit?

Fiecare cucerire, fiecare pas înainte în cunoaştere vine din curaj, din asprimea față de sine, din curăţenie față de sine …

Eu nu contest idealurile, îmi pun doar mânuşi cînd mă apropii de ele …

Nitimur in vetitum: sub acest semn va învinge într-o zi filosofia mea, căci pînă acum a fost interzis din principiu doar adevărul …”

Fragment de Friedrich Nietzsche, din Ecce Homo

Nitimur in vetitum (We strive for the forbidden)

Lasă un răspuns