Michaela Coman

Eu nu contest idealurile, îmi pun mănuşi atunci când mă apropii de ele...
Cărți

Știați despre limbajele iubirii? Hai să învățăm cu Gary Chapman

15/02/2017

 

Aș vrea să vă recomand Gary Chapman și Cele cinci limbaje ale iubirii. De ce? Pentru că este o carte pentru toată lumea. Fie că sunteți căsătoriți, singuri, în căutarea dragostei. Ideile și conceptele din această carte vor fi benefice pentru orice relație. Ideea de a iubi pe alții, modul în care aceștia au nevoie să fie iubiți, ar putea fi una contraintuitivă, dar este ceva esențial pentru a te dezvolta ca o persoană și pentru a înțelege ce este cu adevărat dragostea.

Deși tot articolul sună siropos și deși cartea în sine pare să promită același lucru, vă asigur că la nivelul de adâncime, cartea este foarte practică, oferind înțelepciuni destul de cumpătate, concrete și reale.

Înainte de a citi, am considerat că premisa cărții este una de bază, niște cunoștințe de bun simț și nu credeam că această carte mi-ar putea spune ceva nou sau ceva ce nu mi-aș fi putut da seama singură. Așadar, am tratat cartea în felul următor. Ok, sunt cinci limbaje ale iubirii deci nu toată lumea vorbește aceeași limbă. Nimic nou pentru mine, îmi ziceam, doar nu iubim toți la fel.

Însă am citit. Am acordat această șansă cărții doar din pură curiozitate. Ce am descoperit? Hai să vedem.

Gary Chapman, prin anii de consiliere maritală, a reușit să introducă perspective de neprețuit și acetea merită să fie luate în considerare. Autorul explică în ce constă mai exact fiecare limbaj al iubirii și oferă chiar exemple de „dialecte” specifice din fiecare limbaj. Unul dintre favoritele mele este exemplul timpului de calitate. Acesta este un dialect perfect al iubirii atunci când urmărim conversații de calitate. Altfel spus, este un limbaj al iubirii care se regăsește în conversațiile plăcute cu prietenii, cu familia, petrecându-ți timpul prețios într-o manieră calitativă.

Având limbaje diferite de iubire, consider că fiecare dintre noi s-a regăsit în ipostaza conflictuală de a încerca să înțelegem ceea ce ni se spune, ceea ce auzim și modul în care mesajul este transmis. Deoarece toți suntem unici, oamenii au propriul lor mod, uneori inconștient, de exprimare a iubirii. Dacă doriți să descoperi limbajul de iubire al partenerului dumneavoastră, această carte este ideală. Mai mult decât atât, cartea include și scurte chestionare, pe care le puteţi completa, precum şi întrebări aplicate, la care puteţi medita şi răspunde pe larg.

Așadar, cartea o puteți găsi aici: Cele cinci limbaje ale iubirii de Gary Chapman

Cel mai amuzant lucru mi se pare faptul că autorul însuși se află la a 3-a căsătorie.
Deci, cu practică vine și experiența, hahaha!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *