Michaela Coman

„Eu nu contest idealurile, îmi pun mănuşi atunci când mă apropii de ele...”

Femeia distantă

Mă declar liniștită una. Pentru că mă concentrez pe propria activitate, dețin ordinea în universul pe care îl trăiesc. De ce sunt distantă? Pentru că nu îmi focalizez atenția totală asupra ta, partenerul meu? Nu suntem împreună să am grijă să îndepărtez obstacolele din calea ta, sau să formez un piedestal pe care să te urc.

Sunt distantă? Pentru că din punctul meu de vedere, mă comport ca tine. Cu excepția faptului că nu mă aștept să mă iei sub aripa ta pentru protecție.

Cred că s-a făcut o confuzie de-a lungul timpului, partenerul înseamnă coechipier. Pe scurt, suntem o echipă, pe un picior de egalitate, având un țel comun, acela de a fructifica o relație bazată pe respect și loialitate. Respect va însemna și respectul față de timpul meu și al tau, față de atribuțiile și responsabilitățile fiecăruia. Nu femeia face mâncare, spală vasele, menține curățenia, spală și calcă hainele, iar bărbatul duce gunoiul, plătește facturile. Împreună ar trebui să fie preluat total ca înțeles, nu doar în parametrii relației.

Iar loialitatea, cred că se înțelege din plin sensul.

Și da, știu să iubesc dar nu în modul acela constant, nu atunci când am proiecte și termene limită de respectat și finalizat. Nu voi renunța la orice doar fiindcă tu ești cel care are nevoi speciale. Bineînțeles, același lucru aștept, totul constă în reciprocitate. Dacă ideea ta de iubire se bazează pe învăluire cu iubire și atenție, îmi pare rău, sunt distantă.

Din nou, sunt distantă? Pentru că noi suntem două universuri având un petic de univers comun. Asta nu înseamnă că sunt distantă, doar mă respect suficient pentru a fi eu însumi pentru a putea fi împreună cu tine, care ești propria ta persoană. Nu am nevoie să te mulezi pentru personalitatea mea, atracția de la început a fost tocmai unicitatea care te reprezintă. Iar coexistența este cel mai de preț lucru, după vorba aceea, în doi lucrurile merg altfel. Dar nu se menționează nivelul de egalitate necesar pentru un succes în echipă, cheia secretului unei legături puternice de iubire.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.