Michaela Coman

Eu nu contest idealurile, îmi pun mănuşi atunci când mă apropii de ele...
Azi ce?

Există dragoste și după 14? Iubirea de a doua zi

15/02/2017

După ce ne-am îmbătat cu aerosolii lui Cupidon, singura întrebare care rămâne este: Există dragoste și după 14? Sau mai bine zis: hai să ne aventurăm în iubirea de a doua zi.

Știm cu toții că sărbătorim profund dragostea pe 14 Februarie. Unii mai români și mai folclorici, pe 24 Februarie, evenimentul Dragobete. Ceea ce este foarte bine. Cu toate acestea, monopolizarea unor date calendaristice în ceea ce privește dragostea scade chiar eficiența acesteia. Dacă pentru cei mai mulți această festivitate a Sfântului Valentin sau a Sfântului Dragobete reeprezintă întruchiparea supremă a iubirii, pentru ceilalți, la fel de mulți, iubirea va cunoaște și a doua zi.

Da, există dragoste și după 14. Este vorba despre acea dragoste involuntară, fără scopuri ascunse și fără mesaje subliminale ascunse în cutiile cu ciocolată. Acea dragoste pe care toți am experimentat-o de mici, atunci când ne jucam cu pupicii pe obraz sau când ne luam de mână la dans.

Revenind, totuși, în sfera microscopică a ochilor maturi, care privesc copilăria ca pe cel mai îndepărtat tărâm care există în poveștile fantastice, iubirea de a doua zi este gestul acela de dimineață, cafeaua aceea servită la pat sub plapumă, plimbarea aceea prin parc, poveștile spuse pe bancă. Pe scurt, dansul pe care îl execuți conform bătăilor inimii tale.

(Paranteză – Mereu mi-au plăcut oamenii care dansau singuri, nu aveau nevoie de parteneri. Inima le orchestra dansul, ei erau cuprinși doar de energia de a fi)

Mai mult decât atât, restaurantele se calmează, puteți găsi liniștiți orice masă, la orice oră. Ciocolata devine, deodată, mai accesibilă atât ca preț cât și în cantitate. Nu mai e nici o competiție pe piață în produse dragobești, florile zâmbesc altfel după furtuna lui Valentin.

Dacă totuși ești singur/ă, astăzi este ziua ta – Ziua celor singuri

Înainte să zici că deja ai atins limita depresivă a singurătății, uite că nu. Această zi este fantastică, mai ales fiindcă are și tradițiile de rigoare: vă puteți face cadouri între prieteni, puteți ieși împreună să discutați despre orice, puteți chiar să vă aventurați în site-uri online pentru oameni singuri, și cel mai important, puteți sărbători faptul că sunteți singuri. Nimic mai frumos pe lume. Nu vă amintește, însă, de ceva?

Pentru mine, această zi este în fiecare zi de câțiva ani buni, haha. Singură și mândră!

Sursa imaginilor: DeviantArt, Shape

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *